top of page

POGOJI POSLOVANJA

1. POŠILJANJE

 

V izogib zapletom z Vašim naročilom pazite, da ob naročanju pravilno vnesete zahtevane podatke plačnika in naslovnika.

Stroški pošiljanja za Slovenijo so BREZPLAČNI, za tujino pa znašajo 9,90€ z DDV.

Paketi z naslovom za dostavo v Sloveniji za dostavo na navedeni naslov potrebujejo 2 do 5 delovnih dni.

Paketi, namenjeni v tujino, do naslovnika potujejo 3 do 7 delovnih dni.

2. MOŽNOSTI PLAČILA

 

Ob izpolnitvi obrazca uporabnik plača naročilo z uporabo plačilnega sredstva, ki je določeno na spletni strani. 

Po opravljenem plačilu bo uporabnik prejel elektronsko sporočilo, ki bo potrdilo naročilo.

To e-poštno sporočilo vsebuje povzetek pridobljenih člankov, vrsto zahtevane dostave in naslov za dostavo. 

V primeru kakršne koli težave v času plačila, bo uporabnik prejel samodejno sporočilo, ki bo označilo obstoj napake pri plačilu. Vaše naročilo ne bo obdelano do popolnega zaključka plačila. 

Cene storitev so navedene v evrih (€) in vključujejo davke ter stroške ravnanja in dostave, katerih znesek se določi ob dokončni potrditvi vsakega naročila. 

Nika Križnar lahko svojim uporabnikom od časa do časa ponudi kode za popuste. Omenjeni popusti se lahko uporabljajo samo po navodilih Nike za vsako kodo in v vsakem primeru se lahko uporabi samo ena koda na naročilo.

 

Uporaba kod za popuste ni na voljo pri nekaterih promocijskih akcijah in zbirkah.

3. VRAČILA

3.1 Nadomestila zaradi proizvodnih napak

Uporabnik lahko brezplačno vrne vse izdelke s proizvodnimi napakami. Glede na naravo kupljenih izdelkov mora imeti uporabnik en mesec, da sporoči od trenutka odkritja neskladnosti z izdelkom. Vsako izgubo ali škodo krije uporabnik, če v navedenem roku ne prijavi. 

Vračanje izdelkov s proizvodnimi napakami ne povzroči dodatnih stroškov za uporabnika. 

Za formalizacijo vračila se mora uporabnik v določenem roku enega meseca obrniti na nas preko maila, kjer navaja vrnjene izdelke in priloži fotografijo ter podroben seznam opaženih napak. 

Ko prejmemo e-poštno sporočilo z informacijami, vas bomo obvestili v roku 3 do 5 delovnih dni, ali bo izdelek vrnjen ali ne. V primeru odobrenega vračila bomo uporabnika obvestili kako izdelek poslati v naše poslovne prostore, kjer naredimo menjavo ali vračilo.

 

Uporabniki lahko pošljejo izdelek z napako v pisarne / skladišča, ki so navedena spodaj:

- Pisarna v Sloveniji: Nika Križnar s.p., Pestotnikova ulica 13, Mlaka pri Kranju, 4000 Kranj, Slovenija.

 

Vsak vrnjeni izdelek mora biti neuporabljen in imeti mora vse oznake, nalepke, embalažo in, kjer je to primerno, izvirno dokumentacijo in dodatno opremo, ki je priložena izdelku. Mi si pridržujemo pravico, da zavrnemo vrnitev, če uporabnik ne izpolnjuje teh zahtev. 

Ko izdelek prejmemo in so potrjene pomanjkljivosti, ima uporabnik možnost, da izdelek zamenja za drug produkt, ki je enak, razen če je ta možnost objektivno nemogoča ali nesorazmerna.

V primeru pomanjkanja zalog, ki preprečuje zamenjavo z enakim izdelkom, se lahko uporabnik odloči, da odpove pogodbo (tj. Prejme povračilo opravljenega plačila), ali prostovoljno izbere in zahteva drugi model. 

Dobava identičnega izdelka ali novega modela, ki ga izbere uporabnik, odvisno od tega, kaj se zgodi, se opravi v naslednjih 3 do 5 delovnih dneh od datuma, ko potrdimo zamenjavo okvarjenega izdelka ali dobave novega modela. 

Ne glede na izbrano možnost med zamenjavo, dostavo novega modela ali prekinitvijo pogodbe, uporabnik ne prevzame nobenih dodatnih stroškov. Če se uporabnik odloči za prekinitev pogodbe, v celoti povrnemo plačilo za napačen izdelek (vključno s stroški dostave). 

Z naše strani obvestimo uporabnike, da je rok za povračilo plačila odvisen od načina plačila, ki ga uporabnik uporablja pri nakupu izdelka: 

- Če je uporabnik plačal s kreditno / debetno kartico, plačani znesek vrnemo v roku 14 koledarskih dni od dneva, ko se uporabnik odloči za prekinitev pogodbe. 

- Če uporabnik, ki plača s PayPal-om, vrnemo plačani znesek v 24-48 delovnih urah od trenutka, ko se uporabnik odloči za prekinitev pogodbe.

 

3.2 Odstop od pogodbe

 

V primeru, da uporabnik ni zadovoljen z izdelki, ki jih je prejel v svojem naročilu, ima v skladu s Splošnim aktom o zaščiti potrošnikov in uporabnikov na voljo štirinajst (14) koledarskih dni, da vrne naročilo v celoti ali, če želi, se lahko odloči za vrnitev katerega koli proizvoda, ki je del naročila, kar je mogoče storiti brez kakršne koli kazni ali potrebe po obrazložitvi. 

Vendar pa uporabnik nosi neposredne stroške vračila naročila, bodisi v celoti ali delno. 

Za formalizacijo vračila se mora uporabnik obrniti na nas preko naše kontaktne strani ali preko e-pošte. Po prejemu e-poštnega sporočila bomo kontaktirali uporabnika in ga prosili, da pošlje naročilo v pisarne ali skladišča. 

Uporabniki lahko pošljejo izdelek z napako v pisarne / skladišča, ki so navedena spodaj:

- Pisarne v Sloveniji: Nika Križnar s.p., Pestotnikova ulica 13, Mlaka pri Kranju, 4000 Kranj, Slovenija  

  

Nika Križnar ni odgovorno za podjetje za dostavo, ki ga uporabnik uporablja za vrnitev naročila. Zato svetujemo uporabniku, da zahteva dokazilo o dostavi od dobavitelja, ko je izdelek dostavljen v naše prostore. Na ta način ima uporabnik dokaz, da je bil izdelek uspešno dostavljen. 

Poleg tega ne odgovarjamo, če uporabnik vrne naročilo na kateri koli naslov, ki ni naveden zgoraj. 

V zvezi z vračanjem naročil, ki jih uporabniki oddajo v Evropi, nismo odgovorni, če uporabnik vrne naročilo na kateri koli naslov, ki ni naslov urada v Evropi: Nika Križnar s.p., Pestotnikova ulica 13, Mlaka pri Kranju, 4000 Kranj, Slovenija.

Stroške vračanja naročila (na primer stroške dostavne družbe) krije neposredno uporabnik. 

Izdelek mora biti neuporabljen in imeti mora vse oznake, nalepke, embalažo in, kjer je primerno, izvirno dokumentacijo in dodatno opremo, ki je priložena izdelku. Uporabnik se strinja, da lahko izdelek amortizira vrednost ali da mi lahko zavrnemo vračilo, če uporabnik ne ravna po navodilih ali če je izdelek kakorkoli poškodovan. 

 

Ko potrdimo, da je naročilo v dobrem stanju, nato povrnemo celotni znesek, ki ga plača uporabnik. 

Če se uporabnik odloči, da bo naročilo v celoti vrnil, mi povrnemo celotni znesek, ki ga plača uporabnik (vključno s stroški dostave). 

Če želi uporabnik vrniti le enega ali nekaj izdelkov v naročilu, mi ne bo  moramo povrniti stroškov dostave, plačanih za celotno naročilo. 

4. CENE

Vse cene, ki jih najdete na spletni strani so aktualne in veljajo do objave novega cenika.

5. ODVEZA ODGOVORNOSTI

Po svojih najboljših možnostih se trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost vseh podatkov, ki so objavljeni na spletni straneh. Kljub temu se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ne uspemo takoj popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

6. SPREMEMBE

 

Informacije na tem spletnem mestu so informacije, ki veljajo na dan zadnje posodobitve. Pridržujemo si pravico do posodabljanja, sprememb ali odpravljanja informacij s tega spletnega mesta ter enostransko spreminjanje teh pogojev, njegove politike zasebnosti in drugih informacij. Vse spremembe navedenih pogojev začnejo veljati ob objavi na tem spletnem mestu.

 

7. OBVESTILA

 

Vsa komunikacija med nami in uporabnikom v zvezi z oddajo naročil prek spletnega mesta se opravi pisno v skladu s komunikacijskimi postopki, določenimi v teh pogojih in določilih za vsak posamezen primer.

8. OBVEZNOST ZAGOTAVLJANJA PODATKOV

Podatki, ki se zahtevajo preko spletnih obrazcev, so na splošno obvezni (razen, če je na zahtevanem področju navedeno drugače), tako da so v skladu z namenov, za katere se zbirajo.

 

Torej, če niso zagotovljeni ali niso podani pravilno, teh namenov ni mogoče izpolniti, ne glede na to, da boste lahko v celoti prikazali vsebino spletnega mesta.

9. SHRANJEVANJE PODATKOV

 

Osebni podatki uporabnika se shranijo v naslednjih obdobjih:

 

1.  Podatki za formalizacijo nakupa: 

 • Podatki, ki so pridobljeni za upravljanje, obdelavo, pošiljanje in spremljanje opravljenih nakupov, se hranijo v času trajanja pogodbenega razmerja in ko je razmerje sklenjeno, med zastaranjem za vse pravne postopke, ki bi iz tega lahko izhajali.

 • Podatki, uporabljeni za stik z uporabnikom za izpolnitev naročila, če so shranili nakupovalno košarico ali so shranili izdelke v nakupovalni košarici, ne da bi zaključili postopek plačila, se hranijo za obdobje 180 dni.

 • Podatki v zvezi z raziskavami zadovoljstva in kakovosti se hranijo pet (5) let.

 

2. Pridobljeni podatki prek obrazcov, ki se nanašajo na proizvode brez zalog se obdelujejo do posredovanja sporočila uporabniku, kar pomeni, da je izdelek na zalogi, in v primeru, da ni na zalogi, za obdobje šestih (6) mesecev.

3.  Pridobljeni podatki prek kontaktnih obrazcev: se hranijo v obdobju, ki je potrebno za njihovo obdelavo, in za odgovor na zahtevo, določeno v njem, in ko je navedeno obdobje končano, med zastaranjem vseh pravnih dejanj, ki izhajajo iz prej omenjene zahteve.

4. Pridobljeni podatki v obliki sodelovanja: se hranijo v času trajanja pogodbenega razmerja in ko je razmerje sklenjeno, med zastaranjem za kakršne koli pravne ukrepe, ki lahko izhajajo iz tega.

5. Pridobljeni podatki, za pošiljanje e-novic se hranijo do preklica soglasja s strani uporabnika, dano v ta namen.

6. Pridobljeni podatki za pridobivanje popustov ali za sodelovanje pri promocijah se hranijo do konca promocije, po izteku navedenega obdobja pa za pravne ukrepe, ki bi iz tega lahko izhajali.

10. ODGOVORNOSTI UPORABNIKA

 

Uporabnik: 

 • Zagotavlja, da je star vsaj šestnajst (16) let in da so podatki, predloženi resnični, točni, popolni in posodobljeni. V ta namen je uporabnik odgovoren za verodostojnost vseh posredovanih podatkov in vzdržuje informacije, ki jih je treba posodobiti, tako da ustreza njihovemu dejanskemu stanju.

 • Jamči, da je o vsebini tega dokumenta obvestil tretje osebe, katerih podatke je posredoval v primeru, da ravna kot piše na tej strani. Zagotavlja tudi, da je pridobila njihovo dovoljenje za posredovanje teh podatkov  za prej omenjene namene.

 • Je odgovoren za kakršne koli lažne ali netočne informacije, ki jih posreduje prek spletne strani, in za neposredno ali posredno škodo ali izgubo, ki lahko povzročijo podjetju ali tretjim osebam. 

SPLETNI PIŠKOTKI

1. KAJ SO SPLETNI PIŠKOTKI?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se prenesejo in shranijo v uporabnikovem terminalu (računalnik / pametni telefon / tablični računalnik), kadar uporabnik vnese določene spletne strani. Spletnemu portalu omogočajo, da si zapomni nastavitve brskanja in izboljša navigacijo, tako da bo interakcija med uporabnikom in spletnim mestom hitrejša in enostavnejša.

Informacije, ki jih zbirajo piškotki, so anonimne in ne vsebujejo nobenih razumnih informacij (kot so ime, naslov ali bančni podatki), saj piškotki ne zbirajo podatkov, ki bi lahko identificirali uporabnika.

2. ZAKAJ SE UPORABLJAJO SPLETNI PIŠKOTKI?

Spletno mesto uporablja piškotke in druge naprave za shranjevanje in obnovitev informacij za sledenje interakciji uporabnika z izdelki, ki so na voljo na spletnem mestu.

Piškotki omogočajo tudi identifikacijo brskalnika in naprave, prek katere uporabnik dostopa do spletne strani. Piškotki se uporabljajo za lažji naslednji obisk spletne strani in jo naredijo bolj uporabno.

 

3. VRSTE PIŠKOTKOV:

 • Spletna stran uporablja naslednje vrste piškotkov:

 • - Oglaševalski piškotki: Ti piškotki omogočajo čim bolj učinkovito upravljanje oglasnih prostorov, ki jih je urednik vključil v spletno stran, aplikacijo ali platformo na podlagi meril, kot so urejena vsebina ali pogostost prikazovanja oglasov. To orodje omogoča uporabniku oglaševanje, prilagojeno njegovim interesom.

 • - Analitični piškotki: Ko uporabnik dostopa do spletnih mest, to orodje zbira anonimne informacije o tem, kako ljudje uporabljajo spletno mesto in njegove vzorce vedenja.

 • Google Analytics omogoča naslednje piškotke v domeni spletnega mesta:

 

• - “__ utma”: potrebni so za delovanje storitve Google Analytics. Po preteku dveh let prenehajo veljati.

• - “__ utmz”: Uporabljajo se za ugotavljanje, kako stranke vstopajo na naše spletno mesto in od kod prihajajo. Pretečejo po 6 mesecih.

• - “__ utmb”: Ta piškotek registrira čas prihoda na spletno mesto in poteče 30 minut po zadnjem registru. Samodejno se izbriše, ko se premaknete na drugo spletno mesto ali zaustavite brskalnik.

• - “__ utmc”: trenutna koda JavaScript, ki jo uporablja Google Analytics, tega piškotka ne potrebuje. Ta piškotek je bil uporabljen skupaj s piškotkom __utmb, da bi ugotovili, ali je bilo po 30 sekundah, ki ostanejo na spletni strani, primerno začeti novo sejo za uporabnika. Ta piškotek je še vedno v uporabi, da se zagotovi združljivost s spletnimi mesti, ki imajo še nameščeno prejšnjo kodo za sledenje urchin.js.

 • Spodaj je seznam podjetij, ki uporabljajo analitične in oglasni piškotki na svojih spletnih straneh:

PIŠKOTKI

weborama

http://www.weborama.com/e-privacy/our-commitment/

adform

http://site.adform.com/privacy-policy/en/

CJ

http://www.conversantmedia.eu/legal/es_cookie-policyhttp://www.conversantmedia.eu/legal/es_privacy

clickpoint

http://site.clickpoint.com/es/privacy/

clickwise

http://www.clickwise.net/#/faqs

kwanko

https://es.kwanko.com/privacy

linkwise

http://linkwi.se/global-en/privacy-policy/

webgains

http://www.webgains.es/public/politica-de-privacidad/

adwords

https://support.google.com/adwords/answer/2407785?hl=es

criteo

http://www.criteo.com/es/privacy/full-privacy-text/

twitter

https://twitter.com/privacy?lang=eshttps://support.twitter.com/articles/20170521

yandex

https://yandex.com/legal/privacy/

hotjar

https://www.hotjar.com/privacyhttps://www.hotjar.com/cookies

 

4. KAKO ONEMOGOČITI SPLETNE PIŠKOTKE:

Vsak brskalnik vam omogoča, da onemogočite piškotke. To je razlog, zakaj večina brskalnikov ponuja možnost upravljanja piškotkov, da bi pridobili natančnejši nadzor nad zasebnostjo. Te nastavitve se nahajajo na zavihku »Možnosti« ali »Nastavitve« v meniju brskalnika.

Če želite onemogočiti piškotke v vsakem brskalniku, sledite spodnjim navodilom:

 

1. Internet Explorer (http://goo.gl/vFM6gb)

 • V meniju orodja izberite “Internetne možnosti”

 • Kliknite na oznako “zasebnost”

 • Zasebnost lahko konfigurirate s kazalcem, ki omogoča nadzor nad količino piškotkov, ki bodo nameščeni: Blokiraj vse piškotke, Visoka, Srednje visoka, Srednja (ta raven je privzeta), Nizka in Sprejmi vse piškotke.

 

2. Mozilla Firefox (https://goo.gl/CTkAGV)

 • V zgornjem delu okna Firefox kliknite meni Orodja.

 • Izberite Možnosti.

 • Izberite ploščo Zasebnost.

 • V Firefoxu lahko za konfiguriranje možnosti uporabite prilagojeno konfiguracijo za zgodovino brskanja.

 

3. Google Chrome (http://goo.gl/fQnkSB)

• Kliknite meni na orodni vrstici.

• Izberite Konfiguracija.

• Kliknite Prikaži napredne možnosti.

• V razdelku »Zasebnost« kliknite gumb »Konfiguracija vsebine«.

• Piškotke lahko konfigurirate v razdelku »Piškotki«

4. Safari (https://goo.gl/PCjEm3 / https://goo.gl/dQywEo)

V meniju za konfiguracijo izberite možnost »preferences«.

• Odprite oznako zasebnosti.

• V razdelku »Blokiraj piškotke« izberite možnost po vaši izbiri.

• Ne pozabite, da po onemogočanju piškotkov nekatere funkcije morda ne bodo na voljo, zato spletno mesto morda ni popolnoma funkcionalno.

 

Če ne želite, da vam piškotki sledijo, je Google razvil dopolnilo, ki je lahko nameščeno v vašem brskalniku. Najdete ga v http://goo.gl/up4ND.

 

5. SPLETNI PIŠKOTKI NA MOBILNIH NAPRAVAH:

Spletna stran uporablja tudi piškotke in druge naprave za shranjevanje v mobilnih napravah. Brskalniki za mobilne naprave vam omogočajo tudi spreminjanje nastavitev zasebnosti, da omogočite ali onemogočite piškotke. Če želite spremeniti možnosti zasebnosti, sledite navodilom, ki vam jih je dal razvijalec brskalnika za mobilne naprave.

Če želite spremeniti možnosti zasebnosti, sledite navodilom razvijalca brskalnika mobilne naprave.

Spodaj boste našli primere, ki vas bodo vodili skozi konfiguracijo nastavitev zasebnosti v vaši mobilni napravi:

IOS: (http://goo.gl/61xevS)

- Windows Phone: (http://goo.gl/Rx8QQ)

- Chrome Mobile: (http://goo.gl/XJp7N)

- Opera Mobile: (http://goo.gl/Nzr8s7)

6. SPREJEM PIŠKOTKOV:

Z nadaljevanjem brskanja boste sprejeti kot, da ste sprejeli uporabo piškotkov na spletni strani. Obveščamo vas, da če blokirate ali zavrnete namestitev piškotkov, vam nekatere storitve morda niso na voljo in zato morda ne boste mogli dostopati do določenih storitev ali v celoti izkoristiti te spletne strani.

ARHIV PRAVILNIKOV

bottom of page